K józe mě přivedla zvědavost a touha najít pro sebe ten pravý pohyb. Vždy jsem byla velmi přemýšlivá a citlivá, což mi někdy v životě pomáhalo, jindy bylo překážkou. Přirozeně jsem se tedy začala jako náctiletá zajímat o psychologii, a o objevování sama sebe. Zájem o osobnostní rozvoj mě provází doposud.

Tělocvik ve škole nebyl můj oblíbený předmět. Bavil mě pohyb, ale nesnášela jsem, když mě za něj někdo hodnotil. Takže jsem stále hledala sport, který by mi seděl – soutěžení nebylo pro mě, tak se mi výběr dost zúžil – zamilovala jsem se do cyklistiky a chození po horách, chvíli jsem se věnovala tanci a taky power józe. Tehdy to pro mě bylo stále jen cvičení, i když s přidanou hodnotou hlubšího smyslu, který jsem hodlala objevit. 

Když jsem se rozhodovala, co dělat po gymnáziu, překvapivě jsem si nevybrala psychologii, ale fyzioterapii. Naprosto mě začalo fascinovat lidské tělo a jeho dokonalost, dokonalost pohybu. 

Tak jsem se dostala do Olomouce a při studiu se začala více věnovat józe. Moc mě bavila různorodost jednotlivých lekcí a objevování nových ásan. Bylo to přirozené plynutí, při kterém jsem se dokázala uklidnit, vypnout myšlenky, a zároveň krásně protáhnout a posílit tělo. Bavilo mě propojovat poznatky z fyzioterapie se zkušenostmi z jógových lekcí.

Nyní pracuji jako fyzioterapeutka a v práci se věnuji zejména dětem. Lidské tělo i mysl mě nepřestává fascinovat, a tak to, že jsem se stala také instruktorkou jógy je můj splněný sen. Na instruktorském kurzu jsem hlouběji nakoukla do jógové filozofie a propojení jógy s psychologií, čímž jsem se utvrdila ve správnosti své cesty.

Jóga je pro mě celkový přístup k životu, práce na sobě ve všech rovinách. Pomoc v nesnázích jak fyzických, tak psychických. Baví mě její hloubka a možnost stále se posouvat dál. 

Sama jsem v józe objevila prostor pro sebe, bezpečné nehodnotící prostředí k prožití své jedinečnosti skrze pohyb. To stejné na svých lekcích nabízím Vám. Vše s prvky z fyzioterapie a s důrazem na správné provádění pohybu tak, abychom vykompenzovali různá zatížení v práci, například dlouhé sezení/stání/jednostranný pohyb, a z lekce odcházeli nabití energií.

Těším se na Vás a na naše společné plynutí. 

S láskou 

Lenka 

https://test.jitkas.cz/wp-content/uploads/2021/08/Lenka-zackova.pnghttps://test.jitkas.cz/wp-content/uploads/2021/08/Lenka-zackova-150x150.pngcvLektořiK józe mě přivedla zvědavost a touha najít pro sebe ten pravý pohyb. Vždy jsem byla velmi přemýšlivá a citlivá, což mi někdy v životě pomáhalo, jindy bylo překážkou. Přirozeně jsem se tedy začala jako náctiletá zajímat o psychologii, a o objevování sama sebe. Zájem o osobnostní rozvoj mě provází doposud. Tělocvik...Jógové studio v Olomouci⎟cvičení a kurzy